Abonnemang.se är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster för mobilabonnemang, mobilt bredband, bredband samt ljudböcker. Det som skiljer tjänsten från konkurrenterna är att Abonnemang.se har med alla mobiloperatörer i sin tjänst. De andra tjänsterna såsom Prisjakt har bara med de operatörer som betalar dem, oftast genom ett affiliate-nätverk såsom Adtraction eller Adservice. Det är svårt att kalla sig oberoende eller vara en heltäckande tjänst om man bara har med företag som betalar en för att synas. Det blir svårt för vanliga konsumenter att bilda sig en uppfattning över eller produkter och priser som finns tillgängliga för dem på marknaden.

Den svenska mobilmarknaden är rätt så spretig, då det finns 15 mobiloperatörer som vänder sig till privatpersoner. Fyra av dem har egna nät såsom Tele2, Telenor, Tre och Telia. Resten är virtuella operatörer. De mobiloperatörer som har egna nät har oftast egna virtuella operatörer som agerar under egna varumärken främst som lågprisoperatörer som vänder sig till specifika kundgrupper såsom barn, studenter och pensionärer. Det förekommer även en hel del erbjudanden framförallt från lågprisoperatörerna, oftast handlar det om prissänkning i några månader eller extra mycket data om man binder sitt avtal på 12 månader eller så länge man är kund. Sistnämnda deal att ha extra mycket data, t.ex. 30 GB extra så länge man fortsätter vara kund låter generöst men teknikutvecklingen gör att detta erbjudande inte är så lukrativt efter 6 månader eller längre.

Abonnemang.se har haft en fin tillväxt och på kort tid tagit en ledande position på den svenska marknaden. Anledningarna är många men en stor del förklaras av att de har med alla svenska mobiloperatörer som finns på den svenska markanden. Även sådana som inte betalar för att vara med i tjänsten. Men även en satsning på datahall med snabba servrar och optimerad databas. Grön IT miljö och datahall är dyrare än traditionella lösningar. Vi på Sätterstrand är stolta och glada att ha Abonnemang.se med på vår sida.